محل تبلیغات شما
کاشت درختان غیربومی خیانت در حق محیط زیست منطقه است

متاسفانه در روزهای اخیر شاهد اجرایی کردن طرح های غیر علمی و غیر اصولی با عنوان اقتصاد و زراعت چوب و کاشت درختان غیر بومی چون اکالیپتوس با تعدادی کثیر و حمایت  متولیان مربوطه در استان خوزستان از این گونه های درختی مضر هستیم که در صورت عملی کردن این طرح ها معضلات و مشکلات زیست محیطی خوزستان چند برابر خواهد شد .

 

درخت اکالیپتوس که مختص کشور استرالیا و در آن کشور جهت خشکاندن مرداب ها از آن استفاده میشود و حتی در این کشور و کشورهای دیگر روند کاشت آن به دلیل مشکلات عمده زیست محیطی متوقف گردیده است اما در کشور ایران و منطقه خوزستان که مشکلات زیست محیطی بیداد میکند در حال تکثیر فراوان است و تعداد یک میلیون نهال این درخت در شهر شوش کاشت شده و قرار است در شهر اندیمشک این پروژه تخریب گر صورت بگیرد 

طی تحقیقات علمی و عملی  در سراسر جهان، این درخت آب های زیرزمینی را کاهش می دهد مواد مغذی را جذب و در نتیجه حاصلخیزی خاک را به شدت کاهش می دهد وآلوده کننده هواست.

در بسیاری کشورها اکالیپتوس به عنوان علف هرز و درخت مهاجم شمرده شده و نیز اکالیپتوس به شدت سمی است این درختان جز آلودگي هوا و توليد ريزگردها اثر ديگري ندارند و با خاصيت دگرآسيبي، گياهان اطراف را نيز نابود مي کنند.

  درخت اکالیپتوس  فاقد رطوبت بوده و با خشک نگه داشتن هواي اطراف خود مانع تشکيل ابرهاي باران زا مي شوند و با خاصيت پوست ريزي برگ هايشان در زمان گرده افشاني گرده هايشان را وارد هوا مي کنند.

باتوجه به موارد فوق و مشکلات و معضلات فراوان محیط زیست خوزستان و کمبود منابع آبی و ریزگردها در استان کاشت درختان اکالیپتوس که صرفا جهت اقتصاد چوب و بدون در نظر گرفتن توسعه پایدار صورت میگیرد  هیچ توجیه ای ندارد و باید هر چه سریعتر روند کاشت این درختان متوقف شود که در غیر این صورت در سال های آینده  منطقه شمالی خوزستان نیز همانند مناطق جنوبی استان حاصلخیزی خود را از دست خواهد داد و تبدیل به بیابانی خشک و مرکز تولید ريزگردها خواهد شد. 

 مسولین مربوطه و سازمان های مردم نهاد باید کاشت درختان غیر بومی چون اکالیپتوس و کنوکارپوس و کهور و ابریشم و. که  باعث تخریب و نابودی محیط زیست هستند را کنار بگذارند و با توجه به این همه تنوع گونه های درختی و درختچه ای در استان از درختان بومی چون کنار و نخل و . که دارای فواید بسیار زیست محیطی و سازگار منطقه هستند کاشت کنند   

علی قلاوند کارشناس وفعال محیط زیست 

مدیر انجمن زیست محیطی دارستان الوار و اندیمشک 

  

  

علی قلاوند عضو متخصصین کشور در حیطه محیط زیست و منابع آبی شد

مقاله کوتاه از علی قلاوند ورشکستگی آب و راهکارها و اقدامات ممکن

کاشت درختان غیربومی خیانت در حق محیط زیست منطقه است(علی قلاوند )

زیست ,کاشت ,درختان ,اکالیپتوس ,های ,غیر ,کاشت درختان ,زیست محیطی ,و با ,محیط زیست ,بومی چون ,درختان غیربومی خیانت ,کاشت درختان غیربومی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اشک آرمیتا